1 items tagged "tini bőrkezelés pattanásos bőrkezelés"

Találatok: 1 - 1 / 1

Tini kezelés

Category: Kezelések
Készült: 2014. január 24. péntek, 03:38

         

      TINI KEZELÉS I.        

 

 • Letisztítás
 • Bőrradír
 • Tonizálás
 • Felgőzölés bőrpuhító növényi hatóanyagokkal
 • Bőr kitisztítása
 • Fertőtlenítés
 • Nyugtató, összehúzó pakolás 
 •       5.700,- Ft (~ 90 perc)

 

A kezelés fő célja a bőr szabad légzésének biztosítása az elhalt szarusejtek eltávolítása által. Rendkívül fontos tini korban megtanulni a bőr tisztán tartását, és a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használatát. A bőr szempontjából a legfontosabb ebben a korban a faggyúmirigy működésének normalizálása. Ezért tartom elengedhetetlennek az otthoni ápolást.

 

teenage spa treatments            pat          

 

Egyéb tini kezelések arcon és/vagy háton:

 

Hidroabráziós tisztítás

♥ Letisztítás,

 Bőrradír

 Hidroabráziós   mélytisztítás

Tonizálás

 Befejező krém

3.000,-   Ft

TINI KEZELÉS II.

Hidroabráziós tisztító kezelés kb. 40 perc

 Letisztítás,

♥ Bőrradír,

 Hidroabráziós   mélytisztítás

 Tonizálás,

♥ Faggyúmirigy működését szabályozó pakolás

 Befejező krém

4.200,-   Ft

Hidroabráziós tisztítás bérlet

 Öt alkalmas bérlet

   (érvényesség: 4 hónap)

     Letisztítás

     Bőrradír

     Tonizálás

     Hydroabráziós mélytisztítás

     Nyugtató, faggyúmirigy működést   szabályozó pakolás

     Faggyúmirigyműködés szabályozó, fényvédő   befejező krém

 
 

19.500,-   Ft

 ~ 40 perc/

alkalom

 
 
 
 
 
 
 

 

Mi az az akné?

pattanás  pattanas

 

Bőrünkön ezernyi apró szőrtüsző található. Mindegyikben faggyúmirigy van, mely olajas anyagot, faggyút termel. A tesztoszteron nevű hormon hatására több faggyú termelődik, mely leginkább pubertáskorban jellemző. Ekkor mind a fiúknál, mind a lányoknál nő a hormontermelés, így a tesztoszteroné is. A hormonális változás eredménye, hogy megvastagodik a bőr felszíne, mely gátolja a faggyúmirigy szabad kiáramlását.

 

A faggyú túltermelésének és szabad áramlásának gátja pattanások kialakulását eredményezi. A faggyúmirigy kivezető nyílását lehámlott bőrsejtek és faggyú keveréke tömíti el. Ezek a sejtek egy kémiai reakción mennek keresztül, mely fekete színt eredményez. Ez az úgynevezett mitesszer.

 

Egyes helyeken a kivezető nyílás annyira apró, hogy nem éri levegő a faggyút, így azok nem mitesszerek, hanem pattanásoklesznek. A bőr felületén lévő kisebb baktériumok, szennyeződések megtapadnak a faggyúban, szaporodni kezdenek, ezzel gyulladásos reakciót váltva ki. Ennek eredménye a vörös, gyulladt pattanás.

 

Ha a blokkolt szőrtüsző megreped, a gyulladás elterjedhet. Ez csomók és ciszták kialakulásához vezethet, melyek később hegeket hagynak maguk után.

 

Az akné többnyire fiatalkorban jelentkezik, bár idősebb korban is előfordulhat. A férfiakat a probléma jobban érinti, hiszen az ő szervezetük több tesztoszteront termel. Az akné oka minden esetben hormonális eredetű. A faggyúmirigyek a leginkább tesztoszteron-érzékeny szövetek a testben.

 

Az akne különböző megjelenési formái:

 

A zárt cemedók  („fehér fejű”) akkor alakulnak ki, amikor a szőrtüsző nyílását eltömítik az elhalt hámsejtek és a faggyú, emiatt a szőrtüsző kitágul, a szokásosan termelt váladék felgyülemlik.

 

Nyílt comedó (miteszer, vagy „fekete fejű komedó”), mely hasonlatos a zárt comedóhoz, azonban sötétre elszíneződik, a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni.

 

Pattanások (gulladt acne) a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek a szőrtüsző gyulladása vagy fertőződése miatt alakulnak ki.

 

Ciszták (gócossá, gennyessé vált aknék) a bőr felszíne alatt található köteges csomók, melyeket mélyen a szőrtüszőben felgyülemlő váladék tölt ki.

 

Nincs tudományos alapja annak az elméletnek, miszerint a sajátos étrend vagy egyes élelmiszerek - mint például a csokoládé - hatással lennének a pattanások kialakulására.

 

Gyakori kiváltó okok:

 

 • Vizsgák, új kapcsolatok, stressz
 • Női nemi ciklus kezdete
 • Terhesség
 • Egyes kozmetikumok, gyógyszerek

 

 

forrás: www.kamaszpanasz.hu