DERMAROLLER KEZELÉS - KOLLAGÉN INDUKCIÓS TERÁPIA

kep1

A mikrotűs kezelések kimagasló hatékonysága két egymástól független biológiai folyamat eredményeképpen jön létre.

1. Kollagén indukció

A kollagén a bőr kötőszövetének egyik legfontosabb összetevője. Az irharéteg kollagén tartalma szolgáltatja a bőr tónusosságát. A kor előrehaladtával e fehérje jellegű anyagok vízmegkötő képessége fokozatosan csökken. A folyamat eredményeképpen kötőszöveti petyhüdtség alakul ki, mely kezdetekben finom majd mélyrétegi ráncosodás tüneteit mutatja.

A dermaroller mikrótűi apró sebeket ejtenek a kollagén rosthálózatban, és a szervezet természetes önregeneráló folyamatát beindítva a sérült fehérjék újratermelődnek.

kep2

A kollagén képződése egyénfüggő. Függ a kortól, genetikai adottságtól, immunrendszerünk állapotától, a tű hosszától,  étrendtől és az általános állapottól. Azonban tapasztalati úton bizonyított tény, hogy minden bőrtípus esetén kiváló eredményeket produkál.

2. Hatóanyag transzport közvetlenül  a problémás sejtekhez

A dermaroller kezelés hatékonyságát fokozzák az adott probléma kezelését szolgáló orvosi sterilitású hatóanyagok.

A bőr elsődleges feladata, hogy megvédje testünket a külső hatásokkal szemben. Ez az oka annak, hogy számos külsőleg használt készítmény hatóanyaga nem szívódik fel tökéletesen a szarurétegen keresztül, így csak csekély mennyiségben jut a kellő mélységbe, ahol látványos eredményt tudna produkálni.

A sokszoros  tűszúrás  hatására intenzív kollagén és elasztin rost szintézis indul be a bőrben és a bőraljában. Ettől tud anti-aging kezelés lenni a dermaroller, mert gyakorlatilag lelassítja, illetve kitolja a bőr öregedését. A tűszúrások során keletkezett mikrocsatornák egy órán belül spontán bezáródnak. A kezelés előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, minimális fájdalommal jár. A felhám regenerációja a kezelést követő 7 napban megtörténik. Az első látványos változás 7 nap eltelte után megjelenik, amely a következő 1-3 hónapban fokozódik.

Mivel a kezelés felületi vérzéssel is járhat, rendkívül körültekintően kell a kezelést elvégezni a fertőzés veszély elkerülése miatt! A kezelés önmagában nem elég, megfelelő elő- és utókezelés nélkül a bőr kiszáradhat. Fontos az előkészítés, majd a nyugtató, összehúzó pakolás és a további kezelések.

Dermarolleres kezelés után előfordulhat enyhe bőrpír, minimális hámlás.

forrás: dermaroller.hu

A Derma roller használata nem javasolt a következő esetekben:

 • aktív bőrfertőzés, akne, ekcéma stb.
 • herpesz
 • anyajegy
 • krónikus bőrbetegség
 • véralvadási problémák
 • gyenge gyógyulási hajlam, cukorbetegség
 • rosszindulatú bőrelváltozások
 • rosacea
 • pikkelysömör
 • komoly solar keratosis (Tartós napfényhatásra kialakuló, érdes tapintatú, elmosódott szélű
 • kiemelkedő anyajegy, szemölcs
 • keloid képződésre való hajlam
 • terhesség és szoptatás
 • különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedésekor
 • cukorbetegség

A kezelést egy alapos megbeszélést követően beleegyező nyilatkozat aláírása után kezdem el.

kep3

Árak:

Dermaroller – első alkalommal 4.500,- Ft(minden kezelés után fertőtlenítésre kerül és névre szólóan tárolom)

ARC 12.000,- /ALKALOM  két alkalom között 8- 21 nap pihenés

4 ALKALOM – 42.000,-

Letisztítás, bőrradír, fertőtlenítés, steril hatóanyag felvitele, dermaroller, a megmaradt hatóanyag UH-gal ill. bőrvasalóval való bejuttatása, nyugtató-összehúzó pakolás, befejező fényvédő krém.

ARC, NYAK- DEKOLTÁZS

15.000,- /ALKALOM

4 ALKALOM - 52.000,-

Letisztítás, bőrradír, fertőtlenítés, steril hatóanyag felvitele, dermaroller, a megmaradt hatóanyag UH-gal ill. bőrvasalóval való bejuttatása, nyugtató-összehúzó pakolás, befejező fényvédő krém.

HAJ – 11.000 /ALKALOM

       4 ALKALOM 38.000,-

Letisztítás, fertőtlenítés, steril hatóanyag felvitele, dermaroller nyugtató pakolás

TEST – Pl. striák, cellulit kezelés

A terület nagyságától függően 12.000,- Ft-tól (ez kb. két átlagos tenyérnyi nagyság, a kezelés ára ez alapján kerül kiszámításra – bérlet esetén természetesen kedvezmény).