Infraszauna

INFRASZAUNA   -  EZ A SZOLGÁLTATÁS  CSAK A XVI. KERÜLETBEN ÉRHETŐ EL
 

kep1019

Az infraszauna a meleg gyógyító erejének segítségével biztosítja az ellazulást, úgy, hogy nem a levegőt, hanem a testünket közvetlenül melegíti fel egyenletesen.
Az infraszaunában a levegő hőmérséklete kb. 35-45 °C, nincs magas páratartalom és gőz. Emiatt az infraszauna nem terheli meg annyira a szervezetet, így sokkal szélesebb körben alkalmazható, akár napi rendszerességgel is.


Élettani hatásai:
Erősíti az immunrendszert: megemeli a test hőmérsékletét, így az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyagok a szervezetből könnyen kiürülnek a bőrön keresztül, ami által ellenállóbbá válunk a különböző megbetegedésekkel szemben.

Kalóriákat éget – fogyaszt: infraszaunázás közben testünk „dolgozik” (kiválaszt: izzadságot termel; vért pumpál, megpróbálja hűteni magát). Ez mind energiabefektetést igényel, a szervezet 30 perc alatt  annyi kalóriát éget el, mintha ugyanennyit evezett vagy futott volna. Nem csak folyadékot, kilókat is veszít! (A folyadékvesztés miatt rendkívül fontos előtte és utána is a vízfogyasztás!)

Csökkenti a fájdalmat: az infraszauna mélyreható hője segít a külső véredények kitágításában, enyhülést és gyógyulást hozva az izom-, és lágy szövetek sérüléseinek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett salakanyagokat.

Javítja és erősíti a vérkeringést: amint testünk megnöveli a verejtéktermelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, ezáltal javul, erősödik a keringés.


Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól: a felgyorsult vérkeringés fokozatosa ingerli a verejtékmirigyeket a kiválasztásra, így könnyebben ürülnek az összegyűlt méreg-, és salakanyagok.

Tehát: tökéletes kiegészítő kezelése egy méregtelenítő terápiának is (pl. Wiener testtekercselés).
Mérsékli (esetleg fel is számolja) a narancsbőrt:

Az infraszaunák segítenek a cellulit mérséklésében  bőrt feszesítő hatásuk okán. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy eredmény akkor várható, ha változtatunk az étkezési szokásokon (pl. kevesebb szénhidrát, kávé fogyasztásával), már 2-3 hónap után látványos eredményeket lehet elérni.

Megszünteti az ízületi fájdalmakat:

Ez a fajta hőterápia széles körben alkalmazott az ízületi betegségek körében. Bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom-, és csontrendszeri panasz hatásainak enyhítésében. A legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infraszaunázással enyhíthető.


Megszépíti a bőrt: a bőséges veríték, amely már az infrakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik nagy mértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. 

ALKALMAZÁSA:
Kúraszerűen érdemes alkalmazni. Rendkívül fontos a fokozatosság.
Érdemes alacsonyabb hőmérsékleten kezdeni  és a bent töltött idő se legyen több 20 percnél! Minden alkalommal növelhetjük a hőmérsékletet és a bent eltöltött időt is.
Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása az infraszaunázást megelőzően és közben is! A méreganyagok távozását és az izzadás beindulását a bevitt folyadék segíti elő. Mivel a szaunázás során nem csak vizet vesztünk, hanem a vízben oldott ásványi anyagokat is, így ennek pótlásáról feltétlenül szükséges gondoskodni.
Érdemes szénsavmentes ásványvizet inni, még jobb megoldás a frissen csavart gyümölcslevek fogyasztása. A C-vitamin bevitele is nagyon fontos, mert az infraszauna immunerősítő hatása ezáltal tovább fokozható.
Tusolás a szauna után!
Meleg vízzel kell kezdeni  a tusolást, majd szép lassan váltani egyre hidegebbre. A bőr felületéről lemossuk a méreganyagokat, a hideg víz hatására pedig zárulnak a pórusok.


ELLENJAVALLATAI:
• Láz
• Terhesség
   A kismamáknak tanácsos orvosuk véleményét kérniük szauna használata előtt, mert bizonyos esetekben a magasabb hőmérséklet hatására a magzat sérülhet.
• Keringési rendszer betegségei
   Különösen óvatosnak kell lennie, ha Önnek érrendszeri panasza (magas, vagy alacsony vérnyomás), szívelégtelensége, illetve              ezekhez kapcsolódó betegsége van, vagy ha valamilyen, a vérnyomást befolyásoló kezelésre jár. A hőhatás megnöveli a                      vérkeringés sebességét, ami leginkább a szívverések számának megnövekedését jelenti.
• Lecsökkent izzadási képességgel
   A Parkinson kór, a központi idegrendszeri betegségek és a cukorbetegség azok, melyek megváltozott izzadási képességgel járnak    együtt.
• Ízületi sérülések
   Nem javasolt a meg nem gyógyult, közelmúltban szerzett ízületi sérülést 48 órán belül, vagy a duzzadás elmúlta előtt hőhatásnak        kitenni. A komolyabb sérülésekre kifejezetten veszélyes az intenzív hő.
• Vérzékenység

Ha valamilyen betegségben szenved mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával az infraszauna használata előtt!
 

                                    EZ A SZOLGÁLTATÁS  CSAK  A XVI. KERÜLETBEN  ÉRHETŐ  EL!

INFRASZAUNA

A megváltott bérlet 4 hónapig érvényes!

Amennyiben az időpont lemondása/módosítása nem történik meg 24 órával az érkezés ideje előtt, úgy a beírt alkalom törlése kerül. Köszönöm megértését!

30 perc/

alkalom

1 alkalom

1.300,-

5 alkalmas bérlet

5.700,-

10 alkalmas bérlet + 1 ajándék

11.000,-