Személyre szabott bőrápolás

Ahogy egyre tudatosabban éljük az életünket, oda fogunk figyelni bőrünkre és annak jelzéseire, hiszen a bőrünk az első számú védelmi vonalunk.

Csárádi Dóra

Személyre szabott – kreatív kozmetika

Biztos Ön is észrevette, hogy évszakonként, de akár napszakonként is változhat bőre állapota.
Télen sokkal szárazabbnak, érdesebbnek érzi bőrét. Kívánja a napi minimum kétszeri táplálást. Nyáron egy könnyű hidratáló és már indulhat is a nap.
De az is előfordul, hogy elfelejt krémet használni, mert a kánikulai melegben bársonyosnak érzi és semmi porcikája nem kíván egy plusz réteget. Semmi gond evvel! Bár, ilyenkor sem szabad a fényvédelemről megfeledkezni és mindenképpen használni kell legalább 30-as faktorú naptejet.

Ám, ha abból indulunk ki, hogy egyre tudatosabban éljük az életünket, akkor igenis oda fogunk figyelni bőrünkre és annak jelzéseire, hiszen a bőrünk az első számú védelmi vonalunk. Gyakran itt jelennek meg az első figyelmeztető jelei pl. a bélrendszeri problémáknak.

Évek óta törekszem a hozzám fordulóknak segíteni a megfelelő bőrápoló termékek kiválasztásában, hiszen nem lehet kijelenteni például, hogy egy pattanásos bőrre olyan készítmény kell, amely szárít. Egyáltalán nem! Ennek a típusú bőrnek is hidratálásra van szüksége, amellett, hogy igyekszünk a faggyúmirigy működését normalizálni. De ha ez a pattanásos bőrállapot fennáll, bőven a pubertáskoron, akkor el kell mindenképp gondolkodni, mi állhat a háttérben. Esetleg egy rossz fog? Felmerülhet bélrendszeri, esetleges hormonális probléma, de lehet, hogy „csupán” ételintolerancia áll a háttérben, mely mindenképp alapos kivizsgálást tesz szükségessé.

A háttér információk birtokában és a napi bőrápolási rutin átbeszélése után, alapos arcdiagnosztikát követően szívesen összeállítom és személyre szabottan keverem ki, készítem el kedves Vendégeimnek a bőrápoló készítményeket. Büszkeséggel, de főként örömmel tölt el, amikor felhívnak, rám írnak a Vendégeim, hogy kérik a következő adag lemosót, hidratálót vagy éppen pakolást.

Bőr- és arcdiagnosztika alapján egyéni készítmény összeállítása

– A bőr letisztítása után diagnosztizálás
– Életmódra, táplálkozásra, érzékenységekre vonatkozó kérdések tisztázása
– A bőr állapotának legmegfelelőbb fito- és aromaterápiás hatóanyagokból a kb. 1 hónapra elegendő otthoni készítmények összeállítása

Használat során felmerülő kérdések, illetve esetleges problémák esetén a készítmények újragondolása, módosítása.

Diagnosztika, tanácsadás (~ 30 perc) 2.800,- Ft

Egyéni készítmények:
• tisztító tej/tonik 30 ml 1.500 – 1.800,-
• krém 30 ml 2.700 – 3.200,-
            50 ml 3.500 – 4.200,-
• pakolás 30 ml 2.800 – 3.400,-