Tini kezelések

A tini bőrök kezelésében egészen rendkívüli eredményeket figyelek meg, abban az esetben, ha rendszeresen, havonta eljönnek hozzám és használják az általam számukra elkészített lemosó készítményt és pakolást.

Csárádi Dóra

Tini kezelés

 • Letisztítás
 • Bőrradír
 • Tonizálás
 • Felgőzölés bőrpuhító növényi hatóanyagokkal
 • Bőr kitisztítása
 • Fertőtlenítés
 • Nyugtató, összehúzó pakolás

8.500,-Ft egy hónapon belül, illetve az általam javasolt időszakon belül – beírt, megbeszélt időpont esetén.

Azon túl 9.500,- -10.700,- Ft közötti összeg.

A hormonális változások ebben a korban gyakran folyamatos tisztítást tesznek szükségessé. Amennyiben a kezelések között hosszabb idő telik el (hónapok), úgy a tisztítás sokkal több munkával jár számomra – a kis Vendégnek pedig sokkal több fájdalommal.

Háton 9.500,- – 11.000,- Ft (~ 100 perc)

A kezelés fő célja a bőr szabad légzésének biztosítása az elhalt szarusejtek eltávolítása által. Rendkívül fontos tini korban megtanulni a bőr tisztán tartását, és a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok használatát. A bőr szempontjából a legfontosabb ebben a korban a faggyúmirigy működésének normalizálása. Ezért tartom elengedhetetlennek az otthoni ápolást. Ezt a típusú kezelést alacsonyabb áron végzem a tinédzsereknek (annak ellenére, hogy több „munkával” jár számomra), amennyiben rendszeresen, 4-6 hetente felkeresnek. Azért rendkívül fontos a rendszeres, szakember általi tisztítás, mert így talán megakadályozható, hogy  felnőtt korra ne maradjon nyoma annak, hogy milyen problémával küzdöttek a hormonális változás idején.

Mi az az akné?

Bőrünkön ezernyi apró szőrtüsző található. Mindegyikben faggyúmirigy van, mely olajas anyagot, faggyút termel. A tesztoszteron nevű hormon hatására több faggyú termelődik, mely leginkább pubertáskorban jellemző. Ekkor mind a fiúknál, mind a lányoknál nő a hormontermelés, így a tesztoszteroné is. A hormonális változás eredménye, hogy megvastagodik a bőr felszíne, mely gátolja a faggyúmirigy szabad kiáramlását.

A faggyú túltermelésének és szabad áramlásának gátja pattanások kialakulását eredményezi. A faggyúmirigy kivezető nyílását lehámlott bőrsejtek és faggyú keveréke tömíti el. Ezek a sejtek egy kémiai reakción mennek keresztül, mely fekete színt eredményez. Ez az úgynevezett mitesszer.

Egyes helyeken a kivezető nyílás annyira apró, hogy nem éri levegő a faggyút, így azok nem mitesszerek, hanem pattanások lesznek. A bőr felületén lévő kisebb baktériumok, szennyeződések megtapadnak a faggyúban, szaporodni kezdenek, ezzel gyulladásos reakciót váltva ki. Ennek eredménye a vörös, gyulladt pattanás.

Ha a blokkolt szőrtüsző körüli lobgát megreped, a gyulladás elterjedhet. Ez csomók és ciszták kialakulásához vezethet, melyek később hegeket hagynak maguk után.

Az akné többnyire fiatalkorban jelentkezik, bár idősebb korban is előfordulhat. A férfiakat a probléma jobban érinti, hiszen az ő szervezetük több tesztoszteront termel. Az akné oka minden esetben hormonális eredetű. A faggyúmirigyek a leginkább tesztoszteron-érzékeny szövetek a testben.

Az akne különböző megjelenési formái:

A zárt cemedók („fehér fejű”) akkor alakulnak ki, amikor a szőrtüsző nyílását eltömítik az elhalt hámsejtek és a faggyú, emiatt a szőrtüsző kitágul, a szokásosan termelt váladék felgyülemlik.

Nyílt comedó (miteszer, vagy „fekete fejű komedó”), mely hasonlatos a zárt comedóhoz, azonban sötétre elszíneződik, a bőr felszíne felé nyíltak, így a tartalmuk ki tud ürülni.

Pattanások (gulladt acne) a bőr felszínéből kiemelkedő pirosas foltok, melyek a szőrtüsző gyulladása vagy fertőződése miatt alakulnak ki.

Ciszták (gócossá, gennyessé vált aknék) a bőr felszíne alatt található köteges csomók, melyeket mélyen a szőrtüszőben felgyülemlő váladék tölt ki.

Nincs tudományos alapja annak az elméletnek, miszerint a sajátos étrend vagy egyes élelmiszerek – mint például a csokoládé – hatással lennének a pattanások kialakulására.

Gyakori kiváltó okok:
Vizsgák, új kapcsolatok, stressz
Női nemi ciklus kezdete
Terhesség
Egyes kozmetikumok, gyógyszerek

Gyulladáscsökkentő regeneráló kezelés

Tisztító kezelésre járó ifjú Vendégeim részére két tisztítás között illetve bőrmegújító kezelést követően.

Lépesei:

 • Letisztítás
 • Aha savas peeling (az elhalt hám oldása)
 • Hydroabrázió (az elhalt hám eltávolítása)
 • Tonizálás (a bőr pH visszaállítása)
 • Vio lámpás kezelés (fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés)
 • Bioptron lámpás kezelés (ösztönzi a regeneráló és helyreállító folyamatokat)
 • Befejező krém

A kezelés időtartama kb. 30-40 perc

Ára: 4.000,- Ft